En Avantajlı Kredi Kartı 2022 (2024)

En avantajlı kredi kartı 2022 araştırması ya da en iyi kredi kartı araştırması yapanlar için; en çok puan veren, her yerde bol taksit yapan, yıllık aidatı olmayan, limiti yüksek kredi kartlarını yazdık. öğrenciler, iş adamları, ev hanımları ve diğer herkes için en iyi kredi kartlarını tek tek ele aldık. En iyi kartı anketi 2022 en iyi kredi kartı tavsiyesi ile ilgili araştırma da yaptık.

Aynı bankan kartları birbirinden farklı avantajlar sunduğu için, kart karşılaştırması yaparak başvuru yapmak ve kart sahibi olmak oldukça önemlidir. Doğru kart kullanımı ile alışverişlerde çok yüksek puanlar toplayabilir ve birçok yerde bedava harcama yapma imkanı elde edebilirsiniz. İşte sizin için yaptığımız araştırma…

En avantajlı kredi kartı 2022

Bankaların müşterilerinin kullanımına sunmuş oldukları kredi kartları, kullanıcılarının durumuna ve konumuna göre farklı harcama avantajları sunmaktadır. Örneğin, HSCB Bank’ın Campus kredi kartı üniversite öğrencileri için en iyi kredi kartı olarak kabul edilebilir. Bunun nedeni; bütün mağazalarda özellikle giyimde en uzun taksit seçeneği ve sıfır komisyon almasıdır. Ama çok fazla yakıt satın alanlar için en avantajlı kredi kartı 2022ise Garanti Bankasının Bonus Kredi Kartıdır.

Bu yazımızda bütün herkes için ayrı ayrı en uygun kartların hangisi olduğunu başlıklar halinde belirttik. Buradan öğrendiğiniz bilgilere göre hemen kart başvurusunu yapabilir ve en fazla 1 hafta içinde kartınız elinize ulaşmış olur.

İş Bankası Maxımum Kredi Kartı

İş Bankasının kullanıcılarına özel olarak çıkartmış olduğu İş Bankası Maxımum kredi kartı için yıllık kart ücreti almamaktadır. Senelik olan kart ücretleri artık 200 TL’yi geçebilmektedir. Bu kadar aidat vermek yerine maximum gibi bir karta sahip olmak çok daha avantajlı olacaktır.

Maxımum kredi kartının diğer önemli bir özelliği de limitinin yüksek olması ve limit dahilinde nakit avans hakkı tanımasıdır. Nakit avans kullanılması durumunda aylık %2,8 oranında faiz uygulanmaktadır. Kaç gün kullanıldı ise ona göre hesaplamalar yapılıp gerekli kesintiler yapılır. Şu anda binlerce üye iş yeri İş Bankası maximum kredi kartı anlaşması yaptığı için hem uzun taksit seçenekleri hem de bol puan vermektedir. İş Bankası Maxımum An Avantajlı Kredi Kartı Bakınız.

En Avantajlı Kredi Kartı 2022 (1)

ING Pegasus Kart

En avantajlı kredi kartı için de pegasus vardır. ING Bankası pegasuz kredi kartı sahibi olanlar, Pegasus hava yolu şirketi ile yapılan anlaşma gereği diğer yolculara göre daha ucuz uçabilmektedir. 2019 yılına ait en avantajlı kredi kartları arasında ING Bankası pegasus kart bulunmaktadır.

Uçuşlarda %12 indirim sunulurken aynı zamanda normal kredi kartı gibi, marketlerde, giyim mağazalarında, gıda alışverişinde kullanılıp taksitlendirme seçeneklerinden yararlanılabilmektedir.

HSCB Kart

HSCB kredi kartı hem öğrenciler için hem de diğer vatandaşlarımız için harcama alışkanlıklarına göre uygun fırsatlar sunmaktadır.

HSCB campus kredi kartının en güzel özelliklerinden biri de öğrencilerin kart başvurularında kefil istenmemesidir. Normal şartlarda 18 yaş altındaki öğrencilerden aile rızası istenmektedir Ama campus kart başvurusu yapan öğrenciler için bu şart istenmemektedir. Üniversiteyi kazanan her öğrenci istediği gibi yüksek limitli campus kart sahibi olabilir ve birçok yerde bu karttan yararlanabilir.

Yetişkinler için de yine HSCB kartın birçok avantajlı yönü vardır. Özellikle, giyim harcamalarında ek puan vermesi, akaryakıt harcamalarında yakıt puan vermesi HSCB kartın tercih edilme sebebi olmaktadır.

Yapı Kredi Word Kart

Türkiye’de geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine 2022 yılında en çok kullanılan kredi kartı Yapı Kredi Word Karttır. Neredeyse bütün iş yerlerinde kullanılıp taksit imkanı sağlamaktadır. Bunun yanında her harcamada otomatik Word puanlar birikmektedir. Yine sene sonunda sıfırlanan kart puanlarının aksine Word puanlar diğer yıla aktarılabilmektedir. Puanları otomatik silinmemesi için müşteri hizmetlerinin aranıp ilgili isteğin belirtilmesi yeterli olmaktadır.

Garanti Bankası Bonus Kart

Garanti Bankası Bonus Kredi kartı ile en avantajlı kredi kartı arasında yer almaktadır. Özellikle Total Benzinlikler, Opet benzinliklerde yapılan belli alışverişlerden sonra 30 TL para Puana kadar hediye verilmektedir Akaryakıt şirketleri ile yapılan anlaşmalar gereği her sene yapılan 4 harcama sonrasına 30 TL para puan veren Bonus Kart, bu yönü ile oldukça büyük avantaj sağlamaktadır. Ayrıca güncel olarak 2022 Şubat, Mart ve Nisan dönemleri için En iyi kampanyaları yapan bankalar arasında Garanti Bankası gelmektedir.

Finansbank en avantajlı kredi kartı

Finansbank sahip olduğu birbirinden değişik kartları ile Türkiye piyasasına çok hızlı giril yaptı. Cardfinans kartın yanında enpara uygulaması ve enparanın sağlamış olduğu kart özellikleri ile milyonlarca kişinin tercih sebebi olmaktadır. Şu anda Türkiye’de dijital bankacılık her geçen gün yaygınlaştığı için enpara kullanıcıları da artış göstermektedir.

Enpara kredi kartının en iyi özelliklerinden biri de hiçbir harcama için işlem masrafı alınmamasıdır. Bu da onu en çok tercih edilne ve en çok kullanılan ilk 3 kredi kartı arasına girmesini sağlamaktadır.

2022 Yılı Kredi Kartı Kampanyaları

2022 yılı kredi kartı kampanyaları arasında sizin için bir araştırma yapıp en iyi kampanyaları yapan banka ve kredi kartlarını inceledik. İşte kampanyalar;

Garanti Bankası Total Yakıt Kampanyası; Garanti Bankası kredi kartı ile Total İstasyonlarında yapılan 4 defa 125 TL ve üzeri alışverişlerde 30 TL para puan verilmektedir. İster, benzin ister gaz ya da mazot alın fark etmeksizin 30 TL puan ve bedava yakıt sizi bekliyor.

Opet Word Kampanyası: Opet istasyonlarında yine yapacağınız 4 defa 100 TL Harcama size 25 TL yakıt puan verilecektir. Bunun kampanyaya üye olmalı ve ondan sonra alışveriş yapmaya başlamalısınız.

İş Bankası Maxımum Kampanyası: İş Bankası 2019 yılına özel olarak internet üzerinden Kültür Bakanlığı Bandrollü Atatürk kitaplarını alanlara özel indirimler yapmaktadır. Tabi bu özel indirimler arasında; 2500 TL’ye satılan ve Yılmaz Özdil’in kitapları bulunmuyor. :)

En Avantajlı Kredi Kartı 2022 (2)

En İyi Kredi Kartı Anketi 2022

En iyi kredi kartı anketi 2022yılı için güncel araştırma verilerimiz aşağıdadır. Gençler ve yetişkinler üzerinde yapılan bir kredi kartı araştırmasına ve anketine göre en çok kullanılan kredi kartları aşağıda verilmiştir. Bunun bir anket çalışması olduğunu unutmayın. Ayrıca Bankalar Birliği tarafından yapılan diğer araştırmalardan da yararlanılmıştır.

Türkiye’de 60 milyon civarı kart kullanıcısının ve bu kişilerde ortalama 3 kredi kartının olduğu ifade ediliyor. Yapılan araştırma sonrası 160 milyon dolaylarında kredi kartının basılmış olduğu ve aktif olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Bu kartlar içinde en çok kullanılan kredi kartı ise Yapı Kredi Word Kredi kartıdır. İşte 2022 yılında en çok kullanılan kredi kartı anketi sıralaması;

  1. Yapı Kredi Word
  2. İş Bankası Maxımum
  3. Garanti Bankası Bonus
  4. Finansbank Enpara
  5. Ziraat Bankası Maxımum

Bu listeyi uzatabiliriz; ama Türkiye’de aktif olarak en çok kullanılan ve tercih edilen ilk 5 kredi kartını saymamız yeterli olacaktır.

En Avantajlı Kredi Kartı 2022 (3)

Aidatı Olmayan Aidatsız Kredi Kartları

En iyi kredi kartı araştırması yapanlar için iki kriter çok önemlidir; Bunlar;

Kredi kartının aidatı ve kredi kartının vermiş olduğu harcama puanlarıdır. Bunlara dikkat eden kullanıcılar için kart başvurusu çok belirleyici olmaktadır.

Aidatı olmayan kredi kartlarının başında kesinlikle enpara gelmektedir. Sonsuza kadar kredi kartı aidatı almayacağız diye reklam yapan Finansbank, hiçbir kullanıcısından yıllık aidat talep etmez. Bunun tam tersi yapılan harcamalara istinaden müşterilerine yıllık aidat ödemesi bile yapabilmektedir.

Diğer bankalardan talep edilmesi durumunda tamamı size senelik ücreti olmayan kartlardan basıp gönderecektir. Fakat önemli bir detayı asla unutmayın. Bankalar yasaklanan kredi kartı ücreti sonrası şöyle bir yönteme başvuru yapmaya başladılar. Standart kredi kartlarından aidat alınmamaya başlandı; ama bu kartların hem limitleri düşük hem de birçok iş yerinde kullanılamayıp karta hiçbir ek avantaj yüklenmemektedir.

Bankalar bunun yanı sıra ek kartlar çıkartıp bunları tercih halinde sunmaktadır. Bu kartlarda yüksek limitler, bol puanlar olmakla birlikte yıllık aidat olmaktadır. Yıllık ücreti olmayan kredi kartı istiyorsanız o zaman banka ile görüşerek bunu talep edebilirsiniz. Ama yıllık ücret konusunda en rahat edeceğiniz kredi kartı kesinlikle enpara karttır.

En İyi Seyahat Kredi Kartı

En iyi seyahat kredi kartı her ülkede geçen kredi kartıdır. Bütün dünyada geçerli olan bir kredi kartı istiyorsanız o zaman uluslararası çalışan bankaları tercih edebilirsiniz. Bunların başında QNB Finansbank gelmektedir. Ayrıca ING Bankası da diğer tüm ülkelerde aktif olarak faaliyet yürüttüğü için ING Bankası da seyahat kart için tercih edilebilir. Finansbank da Katarlılara ait olduğu için neredeyse bütün dünyada geçerli olmaktadır. Ayrıca bankaların vermiş oldukları mil puanlar ile seyahat sonrası bedava harcama da yapma şansı elde edebilirsiniz.

En Avantajlı Kredi Kartı 2022 (4)

En Çok Puan Veren Kredi Kartları

Yine okuyucularımızın merak ettiği konularda biri de en çok puan veren kredi kartının hangisi olduğudur. 2022 yılında diğer yıllarda da olduğu gibi en çok puan veren kredi kartı Yapı Kredi Word kredi kartıdır. Bunu takip eden diğer kredi kartı ise Garanti Bankası Bonus’tur. Ayrıca çip para uygulaması da en çok kart puan veren uygulama olarak kabul edilmektedir.

Bir tavsiye; Her bankanın ayrı ayrı kampanyaları olmaktadır. Siz kendiniz nasıl harcamalar yapıyorsanız kendinize uygun kredi kartını da tespit edebilirsiniz. Örneğin, bu sene yakıt puan olarak en çok bonus kart puan vermektedir. Eğer çok fazla araç kullanıyorsanız yakıt puan için bonusu tercih edebilirsiniz.

Öğrenciler İçin En İyi Kredi Kartı Hangisi

Öğrenciler için en iyi kredi kartı her zaman HSCB Campus kredi kartıdır. Çünkü; hiçbir şekilde kefil ve gelir belgesi istenmemektedir. Aile izni olmadan rahatça çıkartılabilmektedir. Bütün giyim mağazalarında 12 taksite kadar alışveriş seçeneği sunmaktadır. Bunun yanı sıra teknoloji alışverişlerinde en bazı imkanlar sunulup limitten düşmeyen harcamalar imkanı sağlamaktadır.

Ev Hanımları İçin En Uygun Kredi Kartı

Ev Hanımları için Halk Bankasının Paraf Kartı aslında tavsiye edilebilir. Hem limiti düşük hem de Mademe Coco, Engilish Home gibi mağazalarda özel indirimler ve ek taksit seçenekleri sunmaktadır. Karaca, Shafer, Esse gibi mağazalar da parafa özel indirimler ve puanlar vermektedir.

Bunun yanı sıra, Ak Bank kredi kartı da ev hanımlarına ve özellikle çalışmayanlara kredi kartı hizmeti vermektedir. Gelir belgesi olmadan diretk Ak Bank şubesine giden bayanlara özel kart hizmeti verilmektedir. Ak Bank bayanlara özel kart sahibi olmak isteyenlere ister müşteri hizmetlerinden ster banka şubelerinden bu hizmeti alabilirler.

öneri; Ev hanımlarına gelir belgesiz kredi

En İyi Yakıt Kredi Kartı(Benzin, Mazot, Otogaz İçin)

2022 yılı için en iyi yakıt kredi kartı kesinlikle Garanti Bankası Bonus kredi kartı ve Yapı Kredi Word Kredi kartıdır. Garanti Bankası TOTAL (ELF ) istasyonları ile yaptığı anlaşama gereği her 4 defa 125 TL harcama sonrasında 30 TL puan verirken , Yapı Kredi Word ise 4 defa 100 TL harcama sonrasında 25 TL yakıt puan vermektedir. Ayrıca Total Clup Kart sahibi iseniz, her yakıt alışverişi sonrası hesabınıza yakıt puan da yüklenmektedir. 100 TL’lik alışverişler için ortalama 1 TL gibi yakıt puan verilmektedir.

En Fazla Taksit Yapan Kartlar

Kredi kartları ile yapılabilecek taksitler aslında bellidir. Daha önce birçok harcama kalemi için belirlenen taksit sayısı 12 iken son dönemlerde birçok banka giyim başta olmak üzere beyaz eşya ve teknolojik ürünler için 9 taksit uygulaması yapmaktadır. Daha az miktarda ödeme yapmak isteyenler ise, en azından 12 ay taksit yapan banka kredi kartlarını tercih etmektedir. Bu şekilde 12 taksit yapmaya devam eden kredi kartları;

  • Yapı Kredi Bonus
  • Ak Bank kredi Kartı
  • Ziraat Maxımum
  • Garanti Bankası Bonus
  • İş Bankası Maxımum
  • Deniz Bank Bonus
  • Halk Bankası Parafkart

Saydığımız banka kredi kartları en çok taksit yapıp müşteriler için de en çok tercih edilen kartlar arasında yer almaktadır. En avantajlı kredi kartı hangisidir 2022 ve en iyi kredi kartı anketigüncel araştırmasını yaptık. Bundan sonra en iyi kredi kartını kendinize göre tercih edip başvurusunu yapabilirsiniz.

En Avantajlı Kredi Kartı 2022 (2024)

FAQs

En iyi banka kartı hangisi 2022? ›

En İyi Aidatsız Kredi Kartı 2022 Listemiz:

Yapı Kredi: World Eko Kredi Kartı Garanti BBVA: Bonus Flexi Kredi Kartı İş Bankası: Maximum Aidatsız Kredi Kartı Denizbank: Aidatsız Net Kart.

Avantajın varsa avantajın var hangi banka? ›

hsbc advantage card'in yeni sloganıdır. şu aralar tv de gökselin söylediği, insanların ayakkabılarıyla eşlik ettiği çok güzel bir reklam jingle'ina sahip.

Hangi bankanın kredi kartı aidatı yok? ›

Garanti Bankası Flexi Card. Akbank Axess Free. İş Bankası Maximum Aidatsız Kart. Enpara.com Kredi Kartı

En yüksek kredi kartı limiti ne kadar? ›

İlgili mevzuat gereği kredi kartlarının toplam limiti, aylık belgelenebilir gelirin ilk defa kredi kartı sahibi olacaklar için ilk yıl 2 katı, takip eden yıllarda ve daha önce kredi kartı sahibi olan kişi için en fazla 4 katı olabilir.

En çok mil kazandıran kredi kartı hangisi? ›

Seyahat harcamalarınıza 15.000 mil ayrıcalığı!
...
Mil Puan Kazandıran Kartlar Hangileri?
GarantiBBVA Miles&SmilesVakıfbank MilPlusYapı Kredi Adios
Finansbank Miles&Smilesİş Bankası MaximilesAkbank Axess Wings
1 more row

Platinum kart ne demek? ›

Platinum Kart'ınız; Tüm Maximum Özelliklere sahiptir; harcamalarınızla MaxiPuan kazanabilir, kazandığınız puanları Maximum üye işyerlerinde anında para yerine kullanabilirsiniz. Üstelik alışverişlerinizi taksitlendirebilir ve kolayca ödeyebilirsiniz.

Türkiyedeki en iyi banka hangisi? ›

Aktif Büyüklüğüne Göre Banka Sıralaması – Eylül 2021
(Milyon TL)
BankaÖdenmiş Sermaye
1Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş.13.100
2Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.3.906
3Türkiye Halk Bankası A.Ş.2.474
37 more rows
24 Nov 2021

Kredi kartı yıllık aidat ücreti yasal mı? ›

Bankalar yasal olarak yıllık üyelik ücreti tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorundadır. Bankadan yıllık üyelik ücreti ödediğiniz kartınızı ücretsiz bir kartla değiştirmeyi talep edebilirsiniz. Banka bu talebinizi limitinizi aynı tutarak gerçekleştirmek zorundadır.

Hangi banka kartı daha avantajlı? ›

HSBC Advantage Classic/Standart Kredi Kartı ile yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca MasterCard/Visa amblemli mağazalarda ve yurtiçindeki onbinlerce üye kuruluşumuzda ister tek ödemeli, ister taksitli alışverişin keyfini çıkarın.

HSBC hangi ülkeye ait? ›

HSBC Holdings plc (ya da bilinen adıyla HSBC, the Hong Kong and Shanghai Banking Corporation) İngiltere merkezli çok uluslu yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketidir.

HSBC Kart nedir? ›

HSBC Banka Kartı

HSBC ATM'lerinden, yurtiçi ve yurtdışında diğer banka ATM'lerinden 7 gün 24 saat işlem yapmayı,Visa Electron ya da Maestro amblemi bulunan işyerlerinden POS makinalarıyla vadesiz hesaptaki kullanılabilir bakiyeye ulaşarak alışveriş yapmayı sağlayan banka kartıdır.

Türkiyedeki en iyi banka hangisi? ›

Aktif Büyüklüğüne Göre Banka Sıralaması – Eylül 2021
(Milyon TL)
BankaÖdenmiş Sermaye
1Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş.13.100
2Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.3.906
3Türkiye Halk Bankası A.Ş.2.474
37 more rows
24 Nov 2021

Kredi kartı almak için kaç puan gerekir? ›

Bankadan bankaya değişse de, kurumsal bankalar kredi notu 900 veya 1000'in altındaki müşterilere kredi vermeye çok yanaşmazken, notu 1200'ün üstünde olanlar gelirlerine bağlı olarak daha kolay kredi alabilirler.

Garanti Bankası aidatsız kredi kartı hangisi? ›

Bonus Flexi kredi kartı ile yıllık kart ücreti ödemeyin, kart aidatı olmayan kredi kartınızla Türkiye'nin en yaygın işyeri ağında bol taksit ve bol bonus fırsatlarından yararlanın!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 5743

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.