Groene zeep: wat is het, wat kun je er mee en waar koop je het? (2024)

Groene zeep: wat is het, wat kun je er mee en waar koop je het? (1)

Groene zeep is een fijne alleskunner!

En het is ook nog eens een goedkoop schoonmaakmiddel.

Het staat bekend als een multifunctionele ontvetter.

Lees nu alles over groene zeep, en waarvoor je het kunt gebruiken, en ontdek maar liefst 27 praktische toepassingen.

Groene zeep: wat is het en waar kun je het kopen?

Als ik aan groene zeep denk, dan zie ik meteen de felgele fles die mijn moeder altijd in haar keukenkastje had staan voor me. Van het merk Driehoek! En ooit heb ik mijn haren er mee gewassen, in een laatste wanhopige poging om toch maar van de luizen af te komen. En het werkte! En ik herinner me dat de vorige eigenaresse van ons hondje Trixie vertelde:

‘Soms waste ik haar ook wel eens met groene zeep.’

Nou heb ik Trixie er toch niet mee durven wassen. Ik heb toch maar gewoon hondenshampoo gekocht. Maar één ding is me wel duidelijk als het om groene zeep gaat: het is multifunctioneel! Net als zuiveringszout.

Groene zeep: wat is het eigenlijk?

Groene zeep doet haar naam geen eer aan! Want het heeft een meer bruingele kleur. Het wordt dan ook wel bruine zeep, zachte zeep of goudzeep genoemd.

De naam groene zeep dankt dit schoonmaakmiddel aan het feit dat het oorspronkelijk van hennepolie werd gemaakt.

Hennepolie is van nature groenig. En daardoor werd de zeep die ervan gemaakt werd ook groen. Maar anno 2016 wordt groene zeep meestal van andere goedkope plantaardige olie gemaakt. Zoals sojaolie of koolraapolie.

Dit product is te koop in twee vormen:

 • Vloeibaar
 • Als een soort dikke gelei. Hieronder een voorbeeld van zachte groene zeep. Zoals je ziet is de kleur eerder bruinig dan groen!

Groene zeep: wat is het, wat kun je er mee en waar koop je het? (2)

Groene zeep: een universeel schoonmaakmiddel

Ooit hadden huisvrouwen genoeg aan een pot van deze zeep voor het hele huishouden. Maar dat schoot natuurlijk niet op voor fabrikanten. Dus introduceerden ze het idee dat je voor elk schoonmaakklusje een apart product nodig hebt. Want aan simpele potten groene zeep valt niet veel geld te verdienen.

Ik bedoel maar: voor 72 cent heb je al een pot zachte bij Albert Heijn. En daar kun je ook nog eens heel lang mee doen. Een leuke bijkomstigheid van dit schoonmaakmiddel is dat je het bij ‘verdund’ gebruik niet hoeft na te spoelen. Lees ook mijn post over de pH-waarde van groene zeep.

Wat zit er in groene zeep?

Op de pot zachte groene zeep die ik kocht staat: ‘Op basis van natuurlijke ingrediënten’. Maar als ik op de verpakking kijk, worden die verder niet genoemd. Gelukkig vond ik de informatie over de bestanddelen wel op de website van Unilever. Achter elk ingrediënt hebben ze ook gezet wat voor functie het heeft.

 • Aqua oftewel gewoon water – Solvent
 • Potassium – Soyate Surfactant
 • Potassium – Cocoate Surfactant
 • Sodium carbonate oftewel baking soda – Buffering Agent
 • Potassium carbonate – Buffering Agent
 • Parfum – Fragrance
 • Glycerin – Emulsifier
 • Limonene -Fragrance
 • CI 19140 – Colourant

Zo heel natuurlijk klinkt dit lijstje me nou ook weer niet in de oren eerlijk gezegd. Maar goed, het is dus wel 99% afbreekbaar, en een heleboel vervelende stoffen zitten er niet in zoals eerder genoemden fosfaten en dergelijke.

Is groene zeep milieuvriendelijk?

Groene zeep staat bekend als milieuvriendelijk. Het wordt gezien als een zachte manier van schoonmaken. Dit komt doordat er geen fosfaten, ammonia, parabenen, zuren of andere petrochemische ingrediënten in zitten.

Groene zeep gevaarlijk?

Het vormt geen gevaar voor je huid, of luchtwegen. En het is biologisch afbreekbaar.

Hoewel sommige mensen vinden dat het stinkt. Maar dat is heel persoonlijk. Anderen houden juist van de geur. Wie er niet van houdt kan tegenwoordig kiezen voor de oranjebloesem versie!

Maar het antwoord op de vraag of groene zeep milieuvriendelijk is, is helaas ‘Nee.’ Het is toch een chemisch product. Kijk maar naar de ingrediënten hierboven. Maar het is wel minder slecht voor het milieu dan andere schoonmaakmiddelen! Dat dan weer wel.

Als je een milieuvriendelijk schoonmaakproduct belangrijk vindt, dan zijn de schoonmaakmiddelen van Marcel’s Green Soap iets voor jou. Ze ruiken heerlijk, en zijn behoorlijk duurzaam. Marcel:

‘Mijn handzeep, afwasmiddel, allesreiniger en schoonmaakspray staan bol van de natuurlijke zeep en bevatten geen schadelijke stoffen als chloor en ammoniak. Daardoor zijn ze voor 99 procent biologisch afbreekbaar.’

Groene zeep: wat is het, wat kun je er mee en waar koop je het? (3)

Vloeibaar of zachte?

Je kunt dit schoonmaakmiddel kopen in twee verschillende vormen:

 • Vloeibare groene zeep. De bekendste versie van vloeibare groene zeep is de gele fles van het merk Driehoek.
 • Zachte groene zeep.

Groene zeep: wat is het, wat kun je er mee en waar koop je het? (4)

Het handige is dat je van zachte groene zeep vervolgens zelf prima vloeibare groene zeep kunt maken. De dosering staat op het potje met de zachte zeep:

3 eetlepels groene zeep oplossen in een emmer warm water van 8 tot 10 liter.

Gebruik hiervoor eventueel een zogenoemde zeepklopper om de boel goed te mengen.

Zelf maken met een blok Sunlight zeep

Je kunt deze zeep kant en klaar kopen. Maar je kunt het ook zelf maken. Zoals onze oma’s nog deden. Sunlight zeep is één van de klassieke schoonmaakmiddelen die nu weer populair worden.

Net als schoonmaakazijn.

Vloeibare zeep maak je zelf door een blok Sunlight zeep of Marseille zeep te raspen enop te lossen in warm water. Duur is het niet. Bij de Albert Heijn koop je twee stukken Sunlight voor maar 1,13.

Groene zeep: wat is het, wat kun je er mee en waar koop je het? (5)

Groene zeep: 27 toepassingen!

 1. Vieze vlekken in kleding? Zoals grasvlekken? Smeer de vlek er van te voren goed mee in. Deze tip vind je ook op Oma weet raad!
 2. Hetwerkt ook goed als allesreiniger
 3. Groene aanslag in de tuin kun je ermee verwijderen
 4. Vette ovens en fornuizen kun je schoonmaken met groene zeep
 5. Met groene zeep kun je de auto wassen.
 6. Teak houten meubels zijn heel goed schoon te maken met dit schoonmaakmiddel. Vetvlekken krijg je er bijvoorbeeld prima mee weg.
 7. Granito vloeren schoonmaken.
 8. Kunststof kozijnen reinigen.
 9. Ramen lappen.
 10. Bloedvlekken op de muren omdat je een mug hebt doodgeslagen? Met een beetje groene zeep krijg je die vieze vlekken er weer af.
 11. Vieze, vettige handenschoonmaken.
 12. Tinnen voorwerpen schoonmaken.
 13. Sommige mensen doen vloeibare groene zeep in een mooi zeeppompje en zetten dat op het toilet en bij het aanrecht om de handen mee te wassen.
 14. Natuurstenen plavuizen schoonmaken.
 15. Een vieze vette ovenschaal krijg je weer schoon met groene zeep. Smeer de vette schaal er mee in, laat even intrekken, en maak daarna schoon.
 16. Als griezelig goedje op een kinderfeestje: geblinddoekt kind wordt naar de jarige geleid. Iemand anders leidt de hand van het geblinddoekte kind over verschillende lichaamsdelen van de jarige. Op een gegeven moment wordt het kinderhandje in een pot groene zeep gestopt met de opmerking: ‘Dit zijn de ogen van de jarige!’ Yikes.
 17. Het is een uitstekend middel om een glijbaan op de grond te maken. Smeer er een stuk zeil mee in, en glijden maar.
 18. Je kunt er de wc mee schoonmaken.
 19. Wil je net de afwas doen, en is het afwasmiddel op? Gebruik dan gewoon groene zeep! Dat kan namelijk ook prima.
 20. Je kunt je haren er mee wassen.
 21. Aangekoekte pannen krijg je weer schoon door ze in te smeren met een dikke laag zachte groene zeep. Laat het een nachtje staan, en de volgende dag maak je ze eenvoudig schoon.
 22. Hetzou helpen tegen kalknagels.
 23. Op de site van Driehoek wordt het ook genoemd als middeltje tegen waterwratten.
 24. Geverfd, en de kwasten niet op tijd in water gezet waardoor ze hard zijn geworden? Met groene zeep krijg je ze weer zacht en schoon.
 25. Zilver maak je weer schoon in een sopje met groene zeep.
 26. Op verjaardagsfeestjes: laat de gasten telkens hun hand ergens insteken, en dan raden wat het is. Groene zeep voelt eng en glibberig!
 27. Er zijn geruchten dat groene zeep helpt tegen rusteloze benen.

Waarvoor kun je groene zeep NIET gebruiken?

Als een schoonmaakmiddel zo multi inzetbaar is, zijn er dan ook dingen waarvoor je het niet kunt gebruiken? Jazeker. Omdat het zo ontvettend werkt moet je het niet gebruiken op marmeren en linoleum vloeren.

Wat kan groene zeep vervangen?

Stel nou dat je wilt bezuinigen. Of je wilt je kastjes niet meer vol flessen met schoonmaakmiddelen hebben staan. Dan kom je met 1 fles of pot een heel eind. Je kunt er dus zelf allesreiniger van maken, en het is ook geschikt als wc-reiniger. Op de site Oma weet raadt staat:

‘Vul een emmer met groene zeep opgelost in water dit is gelijk een natuurlijk ontsmettingsmiddel, doe de wc bril ermee en tegels en wasbakje e.d. Het water waar je mee gepoetst hebt in de pot gooien, toiletborstel erdoorheen halen en een uurtje laten staan niet meteen doorspoelen, je wc glanst weer.’

Groene zeep: merken

Driehoek groene zeep

Het bekendste merk is Driehoek groene zeep. Sterker nog: Driehoek groene zeep is eigenlijk synoniem geworden voor groene zeep. Hieronder zie je de bekende fles:

Groene zeep: wat is het, wat kun je er mee en waar koop je het? (6)

Maar daarnaast heb je bijvoorbeeld ook Tricel Goudzeep!

Met Sunlight en Marseille zeep kun je je eigen vloeibare zeep maken. Ook zijn er winkels met hun eigen huismerk vloeibare zeep, zoals de Kruidvat.

Waar groene zeep kopen?

Het fijne is dat deze zeepoveral wel te koop is : )

 • Albert Heijn: 72 cent voor een pot met de gelei vorm bij AH.
 • Dille & Kamille, hoewel je daar wel de hoofdprijs betaalt voor vloeibare zeep: 14,95!
 • Kruidvat verkoopt Tricel Zachte zeep en ook een vloeibare versie van hun eigen huismerk. Voor een fles vloeibare groene zeep van het Kruidvat huismerk betaal je 99 cent. Een pot Tricel zeep kost 1,19.Groene zeep: wat is het, wat kun je er mee en waar koop je het? (7)

Groene zeep Action

Bij de Action verkopen ze zo’n beetje alles en nog wat. Je zou dus denken dat je er ook terecht kunt voor groene zeep! Maar helaas: dat is niet zo. Tenzij het een keertje in het assortiment komt, maar ik heb het er nog nooit gezien.

Driehoek oranjebloesem

Er is nu ook een nieuwe versie: Driehoek oranjebloesem. Ik heb dit een paar gekocht omdat ik de geur zo prettig vond en omdat er natuurlijke ingrediënten in zitten. Hij is te koop in een sprayfles maar ook in een vergelijkbare fles als de vloeibare versie. Dus voor iedereen die niet houdt van de traditionele is er nu ook een oranjebloesem versie!

Groene zeep: wat is het, wat kun je er mee en waar koop je het? (8)

Oma weet raad groene zeep

Op de populaire website Oma weet raad vind je tal van eenvoudige huis, tuin en keukentips. Oma weet raad heeft ook tips met groene zeep! Hierboven las je al dat Oma weet raad deze zeep aanraadt voor hardnekkige vlekken.

Ook adviseren ze een combinatie van een emmer heet water + 3 eetlepels soda + groene zeep. Gooi het over je vieze tuintegels en laat inwerken. Daarna kun je ze zo schoonmaken.

Conclusie

Groene zeep is net als baking soda / zuiveringszout een goedkoop en milieuvriendelijk middel dat je kunt gebruiken om schoon te maken. Het is bovendien biologisch afbreekbaar. Het is een uitstekende aankoop voor je huishouden. Deze zeep is te koop in twee vormen: vloeibaar en in een soort gelei. Het is niet moeilijk om te vinden. Je koopt het in supermarkten, drogisterijen etc.

Tot mijn verrassing ben je bij de Albert Heijn voordelig uit!

Reacties van bezoekers van Huisvlijt

 • Superleuk stuk met prachtige header. Ikzelf gebruik baking soda overal voor; grappig dat jij dat middeltje aan het eind ook aanstipt. Misschien geen slecht idee om ook wat groene zeep in huis te halen. Ik weet alleen niet hoe het ruikt; ruikt de wc bijvoorbeeld ook echt fris na een poetsbeurt met groene zeep? (Jessie)
 • Ja, ik vind van wel Jessie. Maar de geur van is wel persoonlijk. Niet iedereen vindt het een lekkere geur. Maar ik dus zeker wel : ) (Nicole)Vloeibare groene zeep gebruik ik tegen piepende scharnieren. (Ria)
  Dat is ook een goede tip Ria! Dankjewel! Ik gebruik daar nu meestal naaimachine olie voor. (Nicole)Ik maak er mijn teak tuinmeubels en het terras mee schoon. Werkt prima en veel goedkoper dan al die dure ‘speciale’ middeltjes die helemaal niet beter zijn. (Geke)
 • Leren kleding en schoenen worden als nieuw met groene zeep! (Dirkje)Wat handig artikel! Ik heb wasmiddel poeder zelf gemaakt (voor witte wassen). Deze wil ik wel eens proberen (Dhini)

Oude reclame van Driehoek

Ik heb al heel lang geen reclames meer gezien van vloeibare zeep. Maar op youtube vond ik dit oudje.

Groene zeep en corona

Dat is nou eens een combinatie van woorden die onze oma’s vast niet had begrepen ; )

De groene zeep wel, maar van corona hadden ze destijds natuurlijk nog niet gehoord. Sterker nog, vorig jaar om deze tijd was het voor mij ook nog één of ander vaag virus waar ze in China last van hadden… Mondkapjes waren nog iets dat ze in China en Japan droegen.

Wat zijn de tijden sindsdien veranderd!

Deze zeep is een alleskunner, en staat bovendien al jaren bekend als goed én goedkoop schoonmaakmiddel. Maar kun je het ook gebruiken in de strijd tegen corona?

In deze tijden van corona is een goede hygiëne belangrijk. Je kunt het dus prima gebruiken om deurklinken, lichtknopjes etc. mee schoon te maken. Op de site van het Rivm schrijven ze:

‘Door goed schoon te maken, is het risico kleiner om ziekteverwekkers binnen te krijgen. Bij het schoonmaken haal je ziekteverwekkers weg. Hierdoor wordt de kans dat je ze op je handen krijgt kleiner. Voorbeelden van schoonmaakmiddelen zijn schoonmaakdoekjes, zeep of allesreiniger.’

Gebruik het niet om je handen te wassen!

N.B. Deze zeep is niet geschikt om je handen mee te wassen. Ik mailde Marcel van Marcels Green Soap hierover en hij antwoordde: ‘Wij raden het niet aan om je handen hiermee te wassen. De producten zijn zeer bases (hoge pH) en hebben daarmee niet een zeer goed effect op je huid. Lekker Marcel’s Green Soap gebruiken zou ik zeggen!’

Heb jij dit schoonmaakmiddel in huis? Wat vind je er van? En ken je nog meer toepassingen dan de 19 die ik heb genoemd?

Leestips

 • zwarte zeep
 • ossengalzeep
 • Waar je schoonmaakazijn kunt kopen
 • Baking soda kopen

Gebruikte bronnen: onder andere MilieuCentraal, Bewust kiezen, Schoonmaakgoeroe, Marcel’s Green Soap, Wikipedia, Waar zit wat in, De Online Drogist.

Groene zeep: wat is het, wat kun je er mee en waar koop je het? (2024)

FAQs

Waar is groene zeep te koop? ›

Driehoek is te koop bij onder andere Albert Heijn, Jumbo, COOP, SPAR, Kruidvat, Blokker, Plus, Nettorama, Boon, Makro en DA.

Wat valt onder groene zeep? ›

Oorspronkelijk werd groene zeep gemaakt van hennepolie. Deze olie heeft van nature een enigszins groene kleur. Waardoor het groene zeep werd genoemd. Tegenwoordig wordt groene zeep van andere goedkope plantaardige olie gemaakt.

Wat is vergelijkbaar met groene zeep? ›

Schoonmaakazijn wordt vaak genoemd als het middel dat je naast groene zeep in huis moet hebben. Schoonmaakazijn zal inderdaad beter ontkalken dan groene zeep. In een andere blog kun je meer lezen over het gebruik van schoonmaakazijn.

Is driehoek zachte zeep hetzelfde als groene zeep? ›

Groene zeep wordt ook aangeduid als bruine zeep (vrij algemeen in Vlaanderen), als 'Goudzeep' (merk Tricel), of als Zachte Zeep (merk Driehoek).

Is Sunlight zeep groene zeep? ›

Er zijn verschillende soorten groene zeep te koop, allereerst heb je natuurlijk het bekendste merk genaamd Driehoek. Daarnaast heb je ook Tricel, Dylon en Sunlight. De zeep kan je ook nog in meerdere vormen kopen. De meest bekende is in een gel vorm maar er bestaat ook een vloeibare vorm.

Is Driehoek vloeibare zeep groene zeep? ›

Merken. Het bekendste merk is Driehoek. Driehoek heeft groene zeep in vloeibare vorm, gelei vorm en sprayvorm.

Kun je groene zeep in de wasmachine gebruiken? ›

Met een sopje van groene zeep kun je ook de binnenkant van de trommel even goed afnemen, zodat je aangekoekt vuil alvast losweekt. Haal het zeepbakje uit de wasmachine en zorg dat je alle aangekoekte zeepresten schoonmaakt. Je kunt dit goed met groene zeep of afwasmiddel doen, omdat dit ontvettend werkt.

Kun je groene zeep mengen met azijn? ›

WC REINIGER

Met een doekje de pot goed inzepen, en even kort laten intrekken., Maak daarna een sopje van een likje groene zeep, met een klein scheutje azijn, en spoel goed na. Je kunt ook in een oude fles 200 gram groene zeep, een flinke scheut azijn met heet water goed mengen.

Kun je wassen met groene zeep? ›

Zachte zeep helpt! Niet alleen is groene zeep geschikt om het huis schoon te maken, ook kun je onze zachte zeep gerust gebruiken om vlekken uit kleding te verwijderen. Die vieze knieën in een spijkerbroek smeer je gewoon even in met pure, zachte zeep voor het de wasmachine in gaat.

Hoe kan ik het beste mijn terras reinigen? ›

Een mengeling van groene zeep en baksoda kan ook helpen met het reinigen van je terras. Los 5 eetlepels soda en 5 eetlepels groene zeep op in 10 liter water. Giet het over de tegels en laat het inwerken. Schrob dan de vloer met een harde borstel of spuit het schoon met de tuinslang.

Hoe lang moet groene zeep intrekken? ›

Vul een emmer met 10 liter warm water en los hier 10 eetlepels vloeibare of zachte groene zeep in op. Gooi de emmer leeg over het terras en gebruik een harde borstel om de houten vlonder of tuintegels schoon te maken. Laat het een half uur intrekken. Spoel de tuintegels na met schoon water.

Kun je met soda groene aanslag verwijderen? ›

Aanslag verwijderen zonder schrobben

Meng 5 eetlepels soda en 5 eetlepels groene zeep in een emmer met 10 liter heet water. Gooi de inhoud van de emmer gelijkmatig over het hele terras en verdeel het met een harde bezem over de tegels. Laat het even inwerken en spoel de tegels af met water. De vieze aanslag is weg!

Hoe kun je het beste groene aanslag verwijderen? ›

Groene aanslag verwijderen van tegels, hout of beton kunt u doen met een hogedrukreiniger, schoonmaakazijn, soda en groene zeep of een speciale groene aanslagreiniger. Let wel op! Groene aanslag verwijderen met een hogedrukreiniger, chloor of schoonmaakazijn kan schadelijk zijn voor uw terrastegels.

Hoe lang kun je groene zeep bewaren? ›

De meeste in de winkel gekochte zeep vervallen na twee tot drie jaar. Natuurlijke of handgemaakte zepen kunnen eerder vervallen, binnen een jaar, omdat de essentiële oliën en geuren ranzig of beschimmeld kunnen worden. De beste manier om zeep te bewaren, is door deze op een koele, donkere en vochtvrije plek te bewaren.

Wat doet een stuk zeep in bed? ›

Veel mensen zweren bij zo'n stuk zeep onder de lakens om rusteloze benen en nachtelijke spierkramp tegen te gaan, waarbij de ouderwetse Sunlight zeep nog het beste zou werken. Je legt de zeep - zonder verpakking - onder je laken op het matras en je klachten verdwijnen.

Kun je je wassen met Sunlight zeep? ›

Met Sunlight zeep kan jij de afwas doen, keuken, badkamer of toilet schoonmaken, wasgoed voorbehandelen en zelf wasmiddel maken. Bovendien is deze huishoudzeep ook geschikt om jezelf mee te wassen en is de zeep bovendien nog huidzuiverend ook.

Is lijnolie hetzelfde als bruine zeep? ›

De bruine zeep is rijk aan plantaardige oliën zoals lijnolie waardoor de ondergrond prachtig gaat glanzen.

Hoe maak je een balkon schoon? ›

Is het balkon echt erg vies? Dan is een terrasreiniger een beter idee. Vaak bestaat deze uit een hogedrukspuit met een kap erop. Het water spuit het balkon grondig schoon, zonder dat het water alle kanten op spat.

Welke zeep tegen bladluis? ›

De gemakkelijkste en wellicht ook beste manier om van bladluis af te komen is door gebruik te maken van water met azijn met groene zeep. Je neemt een emmertje water en voegt (niet teveel) azijn toe. Doe vervolgens ook een kleine hoeveelheid groene zeep bij in het emmertje.

Waar kan ik nog Sunlight zeep kopen? ›

Sunlight Zeep Huishoudzeep 2 x 150g bestellen? - Huishouden, dieren, servicebalie — Jumbo Supermarkten.

Wat te doen tegen vieze geur wasmachine? ›

Voor het reinigen van een wasmachine met hardnekkige vetluis, draai je twee wassen op 90 graden met oude theedoeken. Gebruik hierbij een paar vaatwastabletten, of een handje soda of waspoeder voor de witte was. Je kunt ook een wasmachinereiniger gebruiken. Wasmachinereiniger vind je bij de wasmachine-accessoires.

Welke schoonmaakmiddelen mag je nooit mengen? ›

Lees daarom altijd goed de gebruiksvoorschriften en labels op de schoonmaakmiddelen en mix in ieder geval nooit, maar dan ook NOOIT de volgende schoonmaakmiddelen met elkaar:
 1. Bleek + ammoniak. ...
 2. Gootsteenontstopper + gootsteenontstopper. ...
 3. Baking soda + azijn. ...
 4. Waterstofperoxide + azijn. ...
 5. Bleek + azijn. ...
 6. Bleek + ontsmettingsalcohol.
28 Jul 2020

Wat doet azijn in de wc? ›

Het doekje met azijn laat langzaam het zure component van de azijn vrij en lost zo de kalk op. Deze supermakkelijke oplossing is ook nog eens een stuk milieuvriendelijker. Vergeet het doekje met azijn vervolgens niet uit het toilet te halen voordat je het weer gaat gebruiken.

Kan azijn tegels beschadigen? ›

Beschadiging aan tegels

Azijn kan dus slecht zijn voor uw tegels. Wees er dus voorzichtig mee en gebruik minder azijn als u gekleurde terrastegels heeft.

Is groene zeep schadelijk voor de tuin? ›

Groene zeep is namelijk biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat het milieuvriendelijk is en dat het verantwoord is om de tuintegels hiermee schoon te maken. Het kost helaas wel veel tijd om groene zeep in te boenen op de tegels. Dit omdat dit altijd gedaan dient te worden met een luiwagen of een handborstel.

Waar maak ik badkamertegels mee schoon? ›

Vloertegels in de badkamer schoonmaken kun je eenvoudig doen met schoonmaakazijn. Hierbij is het slim om een lege spuitfles te vullen met schoonmaakazijn en deze te spuiten over je badkamertegels. Laat ook dit een half uur intrekken en boen vervolgens alle tegels schoon met de gele zijde van een schuursponsje.

Hoe groene aanslag verwijderen met groene zeep? ›

Werkt groene zeep tegen groene aanslag? Een tip die al lang bestaat is het gebruik van een sopje van warm/lauw water in combinatie met groene zeep (ongeveer 5 eetlepels op 10 liter water). Giet dit over je bestrating en laat het goedje een uur inwerken. Vervolgens boen je met een harde bezem het terras schoon.

Hoe kun je het beste een spiegel schoonmaken? ›

Je kunt spiegels eigenlijk het best schoonmaken zoals je je ramen schoonmaakt. Met een sopje, wat afwasmiddel en een scheutje ammoniak. Knijp een spons goed uit en maak je spiegel schoon. Let op: maak de spiegel daarna wel droog met een microvezeldoekje.

Hoe lang moet schoonmaakazijn intrekken groene aanslag? ›

Verdun het schoonmaakazijn 1 op 1 met water en verspreid het over de groene aanslag op de tuintegels. Dit doe je heel makkelijk zelf met een gieter of spuit. Laat het mengsel een paar dagen intrekken en borstel de terrastegels vervolgens gemakkelijk schoon.

Hoe voorkom je dat tegels groen worden? ›

De beste aanpak is om de groei van groene aanslag te voorkomen. Dit kun je doen door je tuin van een goede afwatering te voorzien. Hierdoor blijft er geen water liggen op je bestrating en krijgt groene aanslag geen kans om te groeien. Als je een dichtbegroeide tuin hebt, kan het ook helpen om te snoeien.

Wat is het verschil tussen baking soda en soda? ›

Baking soda en soda doen in basis hetzelfde: ze binden zuur. Maar het verschil zit 'm in het feit dat gewone soda, ook wel kristal soda of schoonmaaksoda genoemd, zuur twee tot wel drie keer sterker bindt dan baking soda.

Kun je met schoonmaakazijn groene aanslag verwijderen? ›

Met schoonmaakzijn kun je groene aanslag heel eenvoudig van zowel tegels als tuinmeubels en dakpannen verwijderen. Waarom groene aanslag en azijn zo goed samengaan? Omdat de zure azijn dodelijk is voor algen en mossen waardoor het een zeer effectief bestrijdingsmiddel is.

Is azijn goed tegen mos? ›

Azijn of schoonmaakazijn is een ouderwets wondermiddel. Het bestrijd onkruid, mos en groene aanslag. Om met schoonmaakazijn uw stoeptegels schoon te maken hoeft u alleen maar in een plantenspuit de azijn te mengen met water en uw tegels onder te sproeien.

Hoeveel schoonmaakazijn in water voor groene aanslag? ›

Verdun het azijn tot maximaal 1 op 1, en gebruik een plantenspuit om te oppervlak te besproeien. Doe dit alleen met droog, zonnig weer.

Is Sunlight zeep pH neutraal? ›

Sunlight Huishoudzeep is een puur en milde zeep. Alle Sunlight producten – zowel voor de vaat als voor persoonlijke verzorging - zijn pH neutraal en dermatologisch getest.

Kan groene zeep over datum? ›

Na ruim een jaar is de zeep nog steeds goed om te gebruiken. Na verloop van tijd zal wel al het vocht uit de zeep verdampen. De zeep kan dan erg hard worden. Ook wordt de geur minder sterk en kan de kleur veranderen.

Welke zeep tegen bladluis? ›

De gemakkelijkste en wellicht ook beste manier om van bladluis af te komen is door gebruik te maken van water met azijn met groene zeep. Je neemt een emmertje water en voegt (niet teveel) azijn toe. Doe vervolgens ook een kleine hoeveelheid groene zeep bij in het emmertje.

Hoe kun je het beste groene aanslag verwijderen? ›

Groene aanslag verwijderen van tegels, hout of beton kunt u doen met een hogedrukreiniger, schoonmaakazijn, soda en groene zeep of een speciale groene aanslagreiniger. Let wel op! Groene aanslag verwijderen met een hogedrukreiniger, chloor of schoonmaakazijn kan schadelijk zijn voor uw terrastegels.

Kunnen planten tegen groene zeep? ›

Spuit de planten in met een mengsel van half water en half spiritus en de bladluis zal snel zijn verdwenen. Een beproeft recept is 20 ml groene zeep, 20 ml spiritus met een liter water mengen. Een aftreksel van tabak in water is ook een goed middel.

Is Dreft schadelijk voor planten? ›

Afwasmiddel is totaal niet giftig voor de plant noch voor de mens maar wel voor de bladluis. Vul een verstuiver met water en doe er een scheut afwasmiddel bij. Kies daarbij wel voor een natuurlijk afwasmiddel. Goed schudden.

Is azijn goed tegen luizen? ›

Witte azijn tegen luizen

Azijn heeft een zure pH waardoor het geschikt is om luizen te bestrijden. Meng een hoeveelheid witte azijn met een gelijke hoeveelheid water. Was uw haren en laat 15 tot 30 minuten inwerken. Spoel nadien overvloedig uit.

Kun je met schoonmaakazijn groene aanslag verwijderen? ›

Met schoonmaakzijn kun je groene aanslag heel eenvoudig van zowel tegels als tuinmeubels en dakpannen verwijderen. Waarom groene aanslag en azijn zo goed samengaan? Omdat de zure azijn dodelijk is voor algen en mossen waardoor het een zeer effectief bestrijdingsmiddel is.

Hoe lang schoonmaakazijn laten intrekken groene aanslag? ›

Je hebt het vast wel in een keukenkastje of de schuur staan. Verdun het schoonmaakazijn 1 op 1 met water en verspreid het over de groene aanslag op de tuintegels. Dit doe je heel makkelijk zelf met een gieter of spuit. Laat het mengsel een paar dagen intrekken en borstel de terrastegels vervolgens gemakkelijk schoon.

Hoeveel schoonmaakazijn in water voor groene aanslag? ›

Verdun het azijn tot maximaal 1 op 1, en gebruik een plantenspuit om te oppervlak te besproeien. Doe dit alleen met droog, zonnig weer.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 5835

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.