Kreikka: Matkailu- ja turvallisuusneuvoja (2023)

Nykyinen

COVID 19

Kansainvälisillä matkoilla on edelleen riskejä, etenkin niille, jotka eivät ole täysin rokotettuja. Tästä lisää allaCOVID 19.

sisääntulo

Maahantulosäännöt muuttuvat usein pandemiatilanteen mukaan. Hanki tietoja myös Kreikan virallisista elimistä.

Kreikan kansallinen matkailujärjestö antaa yksityiskohtaista tietoa turistimatkoista ja voimassa olevista toimenpiteistäVieraile KreikassajaKohde Kreikkaja saa myös ilmaisenSovellus VisitGreecetehty saatavaksi.

Sisäänpääsy meritse ulkopuolellaEU(myös urheiluveneistä) ovat erilliset ilmoittautumissäännöt, s.Maahanmuutto ja tulli - Maa- ja meriteitse saapuminen. Kreikan viralliset elimet ja Kreikan kansallinen matkailujärjestö antavat yksityiskohtaista tietoa voimassa olevista toimenpiteistäVieraile KreikassajaKohde Kreikka.

lähtö ja kauttakulku

Pandemiaan liittyviä rajoituksia ei tällä hetkellä ole.

rajoituksia maassa

Suun ja nenän suojaus vaaditaan kaikilta neljävuotiailta ja sitä vanhemmilta sairaaloissa, hoitokodeissa ja muissa terveyslaitoksissa.

Matkailijoille, jotka nauttivat oleskelustaan ​​KreikassaCOVID 19Jos ne testataan ja niillä ei ole lainkaan tai vain lieviä oireita, jotka eivät vaadi sairaalahoitoa, suositellaan viiden päivän eristäytymistä. Karanteenin päättäminen ei vaadi lisätestejä. Positiivisiksi saaneet, joilla on lievempiä oireita, voivat jatkaa lomaansa, ainoa velvollisuus on käyttää FFP2-maskia (tai KN 95).

Kysymyksiä ja valituksia voi osoittaa suoraan Kreikan matkailuministeriöllesähkopostillaolla tuomittu.

suosituksia

 • Pyydä myös Kreikan virallisista toimistoista ja vastaavalta lentoyhtiöltä tietoa voimassa olevista maahantulosäännöistä ja kuljetusehdoista.

 • Kun tulet maahan maateitse, muista noudattaaMatkailu- ja turvallisuusneuvojakauttakulkumaiden kauttakulkua koskevat tiedotSaksan edustusto ulkomaillamaareitin kannalta merkityksellisistä maista.

 • Pitäisikö sinun olla positiivinen Kreikassa oleskelusi aikanaCOVID 19jos ne testataan ja niillä ei ole lainkaan tai vain lieviä oireita, jotka eivät vaadi sairaalahoitoa, suositellaan vähintään viiden päivän eristäytymistä. kloCOVID 19-Oireet tai kontaktit tartunnan saaneisiin henkilöihin, ota yhteyttä matkaoppaaseen tai hotellin henkilökuntaan, lääkäriin tai kansalliseen terveysviranomaiseen (National Public Health Organization, puh. 1135 (24h hotline; soitettavissa vain Kreikassa).

 • Jos sinulla on Kreikassa oleskeluasi koskevia kysymyksiä ja valituksia, voit ottaa yhteyttä seuraavaan sähköpostiosoitteeseenmailbox@mintour.grtai soita ministeriön tietopuhelimeen (+30) 1572.

 • Griechenland: Reise- und Sicherheitshinweise (1)
  26.06.2023 Työpaikkailmoitus 50 attase(e)a (f/m/d) virkamiehinä korkeamman ulkomaanpalvelun valmistelussa Yksi tiimi - maailmanlaajuisesti - työ ja ura ulkotoimistossa Haluat edustaa Saksaa edistätkö hyviä suhteita muihin maihin? Olet kiinnostunut…
 • 07/04/2023 Artikkeli Kreikka: Ominaisuudet Maan nimi: Helleenien tasavalta, Ellinikíi Dimokratíia Diplomaattisuhteiden solmiminen: 12.7.1951 (Saksan liittotasavalta) 25.5.1973 (Saksan demokraattinen tasavalta) Hallitusmuoto:…

Turvallisuus

terrorismia

 • Huomaa, ettämaailmanlaajuinen turvallisuusilmoitus.

sisäpoliittinen tilanne

Aina on mielenosoituksia ja mielenosoituksia. Satunnaisia ​​väkivaltaisia ​​yhteenottoja ja liikenneruuhkaa ei voida sulkea pois.

Maantieteellisen sijaintinsa ansiosta Kreikka on merkittävä maahantulopaikka laittomille siirtolaisilleEUtai Schengen-alueella. Kreikasta monet yrittävät matkustaa pidemmälle Italiaan ja muihin Schengen-maihin ilman vaadittuja asiakirjoja, erityisesti Patrasin ja Igoumenitsan lauttasatamien kautta.

 • Ota selvää paikallisesta mediasta.
 • Vältä mielenosoituksia ja suuria ihmisjoukkoja.
 • Kun käytät lauttapalvelua omalla ajoneuvolla, huomioi matkatiedot -infrastruktuuri/liikenne.
 • Noudata paikallisten turvallisuusjoukkojen ohjeita.

rikos

Etenkin suurissa kaupungeissa Ateenassa, Thessalonikissa ja Pireuksessa pikkurikollisuus, kuten taskuvarkaudet ja käsilaukkujen ryöstäminen, lisääntyy. Tämä koskee erityisesti vilkkaita aukioita ja julkista liikennettä, kuten metro- ja bussilinjoja lentokentälle/lentoasemalle sekä metro- ja linja-autoasemia kantakaupungeissa.

Autoturisteja vastaan ​​tehdään automurtoja ja temppuvarkauksia.

 • Suurissa kaupungeissa, varsinkin lentokentillä, rautatieasemilla ja joukkoliikenteessä, erityisesti metrossa, ole erityisen varovainen ja varo arvotavaroitasi.
 • Säilytä rahat, henkilökortit, ajokortit ja muut tärkeät asiakirjat turvassa ja tallenna mahdollisuuksien mukaan myös henkilökortit kaikkine tiedoineen sähköisesti.
 • Pysäköi autosi vartioiduille tonteille äläkä jätä arvoesineitä taaksesi.
 • Suosi käteismaksuja ja ota vain päivälle tarvitsemasi käteistä, ei tarpeettomia arvoesineitä.
 • Suhtaudu skeptisesti tuntemattomiin sähköpostiviesteihin, palkintoilmoituksiin, tarjouksiin ja väitettyjen tuttavien avunpyyntöihin. Älä jaa tietoja itsestäsi, mutta varmistamahdollisesti.henkilökohtaisesti tai ota yhteyttä poliisiin.

luonto ja ilmasto

maanjäristyksiä ja tulivuoria

Kreikan manner ja saaret sijaitsevat seismisesti aktiivisella alueella, mikä tarkoittaa, että maanjäristyksiä voi esiintyä useammin ja vulkaanista toimintaa harvemmin.

myrskyt ja tulvat

Välimerellä, erityisesti elokuusta marraskuuhun, voi esiintyä yksittäisiä ankaria syysmyrskyjä, mukaan lukien niin sanotut Medicanes. Ne johtavat usein tulviin ja maanvyörymiin ja niiden seurauksena merkittäviin liikenteen viivästyksiin.

pensas- ja metsäpalot

Etenkin kesäkuukausina Kreikassa tapahtuu yhä uudelleen pensas- ja metsäpaloja vallitsevien ilmasto-olosuhteiden vuoksi. Näissä tapauksissa on myös odotettavissa matkailualueiden infrastruktuurin heikkeneminen.

 • Noudata aina kieltoja, opasteita ja varoituksia sekä paikallisten viranomaisten ohjeita.
 • Ota selvää tulipaloista ja vältä niitä medialta, hotelliltasi ja oppaaltasi.
 • Tutustu siihen, mitä tehdä maanjäristysten, tulivuorten ja tsunamien aikana. Nämä ovat saatavilla lehdistössäSaksan geotutkimuskeskus.
 • Myrskyvaroituksen sattuessa huomioiNeuvoja hurrikaaneista ulkomaillatai ohjeitaLiittovaltion pelastuspalvelu- ja katastrofiavun virasto.

matkatiedot

infrastruktuuri/liikenne

Ateenassa on hyvät joukkoliikenneyhteydet kotimaan lennoilla, lautoilla, metroverkosto sekä raitiovaunu- ja bussiliikenne.
Mantereella on hyvin kehittynyt tieverkosto, ja saarilla on rajoituksia.

Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa ajettaessa mönkijää; vakavia kuolemaan johtavia liikenneonnettomuuksia tapahtuu yhä enemmän.

Paikallis- ja kaukoliikenteen (lento-, meri- ja maaliikenteessä) on odotettavissa häiriöitä lakkojen sattuessa.

Alkoholin raja on 0,5; aloitteleville kuljettajille, moottoripyöräilijöille ja ammattikuljettajille on ehdoton alkoholikielto.

Kiertoliittymässä, ellei ole päinvastaisia ​​liikennemerkkejä, etusija on sisääntulevalla ajoneuvolla, joten liikenneympyrässä olevat ajoneuvot usein hidastavat vauhtia.
Pysähdysmerkit, joissa on yksi pystyviiva, ovat voimassa parittomina kuukausina ja kaksi parillisina kuukausina.

Liikennerikkomuksista määrätään Saksassa tavallista korkeammat sakot. Pysäköintirikkomusten yhteydessä ei ole harvinaista, että poliisi takavarikoi rekisterikilvet ja palauttaa ne vasta muutaman viikon kuluessa ja sakkojen maksamisen jälkeen. Ilmoita lisääSaksan edustusto Kreikassa.

Usein siirtolaiset yrittävät salakuljettajien avulla nousta rekoille, jotka lähtevät Patrasta tai Igoumenitsasta Italiaan matkalla huomaamatta. Jos nämä henkilöt tunnistetaan poliisin tai rannikkovartiostossa, kuljettajia vastaan ​​aloitetaan säännöllisesti rikosoikeudelliset menettelyt järjestäytyneestä rikollisuudesta ihmissalakuljetuksen muodossa ja ajoneuvot takavarikoidaan todisteina. Kuljettajia uhkaa korkeita sakkoja tai jopa vankeusrangaistuksia, mikä johtaa pitkiin ja kalliisiin menettelyihin.

Erityisesti Patraksessa liikenneruuhkia ja välttämättömiä pysähdyksiä punaisissa liikennevaloissa matkalla satamaan käytetään piiloutumaan ajoneuvon päälle tai alle mahdollisimman huomaamatta.
Yksittäiset tai kokonaiset ryhmät onnistuvat myös satama-alueella odottaessaan tai seisoessaan aina ylittämään satama-alueen aidan ja piiloutumaan sinne pysäköityjen ajoneuvojen päälle.

 • Noudata liikennesääntöjä välttääksesi kovia sakkoja.
 • Periaatteessa älä ota autoon vieraita ihmisiä, etenkään liftaajia.
 • Jos on, selvitä etukäteen, onko näillä henkilöillä voimassaolevat henkilöllisyystodistukset jamahdollisesti.heillä on oleskelulupa Kreikkaan.
 • Pysäköi ajoneuvot aina mahdollisuuksien mukaan turvalliseen, vartioituun paikkaan ja lukitse se hyvin niin sanottujen salamatkojen estämiseksi.
 • Ennen kuin lähdet Kreikasta, tarkista, ettei ajoneuvossa ole luvattomia henkilöitä. Tämä koskee erityisesti asuntoautoja ja kuorma-autoja.
 • Vältä pitkiä odotusjaksoja kulkuteiden varrella tai Ateenan kaupungin taukoalueilla. Jos nämä ovat väistämättömiä, tarkista lukot, lukot ja suojapeitteet huolellisesti ennen kuin jatkat satamaan.
 • Jos olet epävarma, tarkista ajoneuvo uudelleen välittömästi ennen satama-alueelle tuloa tai ennen matkan jatkamista ja katso myös ajoneuvon alle.
 • Jos epäilet satamaan tullessasi, että joku on tullut autoosi luvatta, ilmoita siitä poliisille tai merivartioston tarkastusviranomaisille.
 • Tue Kreikan rannikkovartiostoa tai poliisia tilanteen selvittämisessä mahdollisimman paljon äläkä kieltäydy yhteistyöstä.
 • Jos käytät lauttasatamia säännöllisesti, pidä lakimiesten ja Saksan edustustojen yhteystiedot valmiina.

Ajokortti

Saksalainen ajokortti riittää. Saksan virallinen urheiluvenelisenssi, jossa on merkintä "International Certificate" (mukaanJA-Resoluutiota nro 40 ECE, vuodesta 2015) ei tunnusteta Kreikassa. Katso lisätietoja ulkomaisten veneilylupien voimassaolosta/tunnustamisesta KreikassaSaksan edustusto Kreikassa.

LGBTIQ

Ei ole merkkejä erityisistä vaikeuksista, hyväksyntä on erityisen korkea suurissa kaupungeissa.

 • Huomaayleisiä neuvoja LGBTIQ:lle.

Oikeudelliset yksityiskohdat

Kreikassa huumeiden hankkimisesta, hallussapidosta, jakelusta, maahantuonnista ja maastaviennistä, jopa pieninä määrinä henkilökohtaiseen käyttöön, rangaistaan ​​ankarasti.

Sotilaallisten ja tärkeiden siviililaitosten (lentokenttien/satamien) kuvaaminen on kiellettyä vakoiluriskin vuoksi. Rikkojat ovat – myös kohtiEU-Kansalaiset - syytteeseen ja joskus ankariin rangaistuksiin.

Jos kyseessä on varkaus, tahallinen tai tuottamuksellinen vahinko, laiton louhinta ja poisto työmaalta (d.h.ilman lupaa tai ilmoittamatta viranomaisille) arkeologisista löydöistä voidaan tuomita myös ulkomaalaisille rikoksen vakavuudesta riippuen jopa usean vuoden vankeusrangaistukseen.

Salakuljetusrikoksista voidaan tuomita Kreikassa korkein vankeusrangaistuksiin ja sakkoihin, ksinfrastruktuuri/liikenne.

rahaa/luottokortteja

Maksuväline on euroa. Kreikan viranomaisten mukaan ulkomaisten rahoituslaitosten myöntämiin pankkikortteihin ei sovelleta erityisiä käteisnostomääriä koskevia rajoituksia. Luottokorttimaksut ja pankkiautomaatin nostot ovat yleisiä.

Maahanmuutto ja tulli

Saksan kansalaisten maahantulo- ja tuontimääräykset voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla ilman, että liittovaltion ulkoministeriölle ilmoitetaan etukäteen. Siksi kysy etukäteentoimistoja kohdemaassasi.Vain siellä saat oikeudellisesti sitovia tietoja ja/tai tietoja, jotka ylittävät nämä tiedot kohdemaasi maahantulo- ja tullimääräyksistä.
Löydät Saksan tullimääräykset osoitteestaSaksan tullin sivustojaTulli- ja matkailusovellusetsi tai kysy sieltä puhelimitse.

Matkustusasiakirjat

Saksan kansalaiset voivat päästä sisään seuraavilla asiakirjoilla:

 • Passi:Ja
 • Väliaikainen passi:Ja
 • henkilötodistus:Ja
 • Väliaikainen henkilökortti:Kyllä, täytyy olla voimassa
 • Lapsen passi:Ja

Huomautuksia / vähimmäisvoimassaoloaika:
Kreikka on osapuolena 13. joulukuuta 1957 tehdyssä eurooppalaisessa yleissopimuksessa henkilöiden liikkumisen säätelystä Euroopan neuvoston jäsenvaltioiden välillä. Muut matkustusasiakirjat kuin väliaikainen henkilökortti eivät saa olla vanhentuneet yli vuoden.

Yksittäisten lentoyhtiöiden vaatimukset matkustajien mukana oleville asiakirjoille poikkeavat osittain valtion säännöksistä.
Lentomatka Saksaan voidaan näin ollen aloittaa vain voimassa olevalla passilla/henkilökortilla tai Saksan Kreikan konsuliedustuston myöntämällä passinkorvikeasiakirjalla.

alaikäiset

Yksin tai vain toisen vanhemman kanssa matkustavalle lapselle suositellaan yleisesti ottaen mukanaan toisen huoltajan suostumusilmoitus. Ilman huoltajaa olevat alaikäiset vaativatmahdollisesti.vanhempien/huoltajien virallisesti varmennettu suostumus.

 • Huomautusmahdollisesti.vihjeitä yhdelleSuostumuslomake alaikäisille.

Sisäänpääsy maalla tai meritse

maa reittiä

Maateitse Kreikkaan saapuessa tulee myös noudattaa kauttakulkumaiden maahantulomääräyksiä.

Meren tie

Sisääntulosäännöt vaihtelevat veneen koon (veneen pituus, veneiden lukumäärä), käyttötavan (yksityinen, kaupallinen) ja alkuperän (Schengen-alueen sisällä tai sen ulkopuolella) mukaan.

Huviveneet ja -alukset, jotka tulevat Schengen-alueen ulkopuolelta (z.B.Turkista) saavat poiketa vain satamissa, jotka on merkitty Schengen-alueelle saapumissatamaksi.

Kaikkien Turkista peräisin olevien alusten maahantulo sallitaan lipusta riippumatta, kun laiturihakemus ja sen todistukset on toimitettu etukäteen ja laituripaikka on hankittuKreikan rannikkovartiosto(KLTH) on saatu.

Aluksen agenttien tulee tiedottaa matkustajille satamien voimassa olevista terveyskäytännöistä.

Tullisäännökset ilmateitse ja meritse saapumisesta ovat samat.

 • Tiedustellamahdollisesti.matkustus- ja turvallisuusohjeista tai hyvissä ajoin asianomaisissa ulkomaan edustustoissa.
 • Tarkista päivittäin päivitettävät turvallisuustiedot NAVTEX-järjestelmän kautta.

tuontimääräykset

Tavaroiden tuontiin ja vientiin sovelletaanEuroopan unionin säännökset.Tavaravalvonnan periaate ei sulje pois pistokokeita osana poliisin rajavalvontaa ja rajat ylittävän liikenteen poliisivalvontaa.

Kreikassa huumeiden hankkimisesta, hallussapidosta, jakelusta, maahantuonnista ja maastaviennistä, jopa pienistä määristä henkilökohtaiseen käyttöön, rangaistaan ​​ankarasti.

Puolustussuihkeiden ja aseiden maahantuontiin sovelletaan erityisiä tullimääräyksiä.

Puolustussuihkeita (ei edes niitä, jotka ovat vapaasti saatavilla Saksassa) ei pidä kuljettaa mukana. Niiden hallussapito ja käyttö on kiellettyä Kreikassa, ja niistä nostetaan syyte. Sama koskee kaikenlaisia ​​aseita, erityisesti suuria veitsiä, miekkoja ja miekkojajne.

Myös arkeologisten esineiden laittomasta hallussapidosta ja niiden maastavientiyrityksistä määrätään korkeat rangaistukset. Antiikkiesineiden hankinta ja vienti on sallittu vain kulttuuriministeriön luvalla.

Matkailijat eivät missään tapauksessa saa ottaa kiviä arkeologisista kohteista mukanaan.

 • Huomioi myös puolustussuihkeiden ja aseiden tuontia koskevat erityiset tullimääräykset.

Sisäänpääsy ajoneuvolla

Saksassa asuvat yksityishenkilöt, jotka oleskelevat tilapäisesti Kreikassa, voivat ajaa Saksassa rekisteröityjä autojaan kalenterivuoden sisällä kuuden kuukauden ajan Kreikassa – yhtäjaksoisesti tai erillään. Tämän sallitun ajanjakson päätyttyä ajoneuvo on joko vietävä pois maasta kuudeksi kuukaudeksi, asetettava tullille vähintään kuudeksi kuukaudeksi tai rekisteröitävä laillisesti kreikkalaisiin rekisterikilpiin. Laiminlyönnistä voi seurata sulkeminen ja sakkoja. Koskee hyötyajoneuvoksi rekisteröityjä ajoneuvojamahdollisesti.muut määräykset.

Heimtiere

Tiettyjen lemmikkien (koirat, kissat, fretit) kanssa matkustaville Euroopan unionin maihin lukuun ottamatta Irlantia, Maltaa ja Suomea, joissa sovelletaan erilaisia ​​säännöksiä,EU- Lemmikin henkilöllisyystodistus vaaditaan. Se palvelee mm. todisteena siitä, että eläin on rokotettu raivotautia vastaan.
Tämä tarjoaa mallihenkilökortin ja lisätietojaLiittovaltion elintarvike- ja maatalousministeriö.

Terveys

Nykyinen

COVID 19

5. toukokuuta 2023,WHOkansainvälisen terveyshätätilan loppu (VALITA) vartenCOVID 19selitti.

rokotussuoja

Kreikkaan tullessa ei vaadita pakollisia rokotuksia.

 • Varmista, että sinä ja lapsesi olette ajan tasalla normaaleista rokotuksistaRobert Koch -instituutin rokotuskalenteriovat ajan tasalla.
 • A-hepatiittirokotuksia suositellaan matkarokotteeksi, pitkäaikaiseen oleskeluun tai erityisaltistumiseen myös hepatiitti B:tä ja TBE:tä vastaan.
 • Noudata käyttöohjeita ja merkintöjen apuvälineitäRokotussuositukset matkalle.
 • TheDTG.

Malaria

Kreikassa ei ole malariariskiä tai se on korkeintaan minimaalinen huhti-marraskuun välisenä aikana, ksMatkalääketieteen pysyvä komitea (StAR).DTG.Malarian estolääkitystä ei suositella Kreikalle.

Länsi-Niilin kuume

Länsi-Niilin kuume on muuttolintujen levittämä virustauti, joka leviää ihmisiin vuorokausihyttysten välityksellä. Kreikassa voi esiintyä kausittaisia ​​taudinpurkauksia kesäkuukausina; nykyiset tapausnumerot tarjoavat senECDC. Infektio on pääosin kliinisesti normaali, mutta harvoissa tapauksissa voi esiintyä vakavia neurologisia oireita. Ei ole rokotusta tai erityistä hoitoa, ksLänsi-Niilin kuume.

 • Välttääksesi Länsi-Niilin kuumeen, suojaa itsesi aExpositionsprofylaksiavarsinkin päivällä hyttysten pistoja vastaan.

Puutiaisaivotulehdus (TBE)

Pohjois-Kreikassa on pieni riski saada puutiaisaivotulehdus. TBE-rokotus on järkevä, jos tällä alueella on tietty altistuminen.

 • TBE:n välttämiseksi suojele itseäsi osana aExpositionsprofylaksiajohdonmukaisesti ennen punkkien puremista.
 • Pyydä neuvoja TBE-rokotuksesta, jos olet erityisen altistunut Pohjois-Kreikassa jamahdollisesti.rokottaa.

Krimin-Kongo-kuume

Krim-Kongo-kuume on virustauti, jokai.d.R.tarttuu ihmisiin punkkien kautta ja siihen liittyy lisääntynyt verenvuototaipumus (hemorraginen kuume). Tautia esiintyy toisinaan Koillis-Kreikassa. Matkailijoiden riski on erittäin pieni.

 • Välttääksesi Krimin-Kongo-kuumeen, suojaa itsesi osana aExpositionsprofylaksiajohdonmukaisesti ennen punkkien puremista.

Sairaanhoito

Kreikassa kaikilla Saksassa laillisesti vakuutetuilla on oikeus saada kiireellisesti tarvittavaa hoitoa lääkäreiltä, ​​hammaslääkäreiltä ja sairaaloissa, jotka ulkomaisen lakisääteisen sairausvakuutuksen tarjoaja on hyväksynyt. Todisteena on esitettävä eurooppalainen sairaanhoitokortti (EHIC) tai korvaava todistus. Saat molemmat asiakirjat sairausvakuutusyhtiöltäsi.

 • Ota matkasairaus- ja kotiutusvakuutus ulkomailla oleskelusi ajaksi.
 • Kun matkustat Kreikan maaseudulle tai jos tarvitset erityisiä lääkkeitä, ota mukaasi henkilökohtainen ensiapulaukku, ks.Matka-apteekki.
 • Pyydä henkilökohtaista neuvontaa matkalääkäriltä ennen matkaa ja säädä rokotussuojaasi. Sopivia lääkäreitä löytyy mm. B. siitäDTG.

Huomioi yleisen vastuuvapauslausekkeen lisäksi:

 • Kaikki tiedot on tarkoitettu lääketieteellisesti koulutettujen henkilöiden tiedoksi. Ne eivät korvaa lääkärin käyntiä.
 • Suositukset on räätälöity suoraan saapumiseen Saksasta kohdemaahan, erityisesti pidempään paikan päällä oleskeluun. Poikkeukset voivat koskea lyhyempiä matkoja, maahantuloja kolmansista maista ja matkoja maan muille alueille.
 • Kaikki tiedot ovat aina riippuvaisia ​​matkustajan yksilöllisistä olosuhteista ja vaatimuksistamahdollisesti.lääkärin konsultaatio.
 • Parhaista mahdollisista yrityksistä huolimatta lääketieteelliset tiedot ovat aina vain neuvoja. Ne eivät voi kattaa kaikkia lääketieteellisiä näkökohtia, poistaa kaikkia epäilyksiä tai olla aina täysin ajan tasalla. Olet vastuussa terveydestäsi.

Maatiedot matkakohteesta

Täältä löydät vastuullisten diplomaattisten edustustojen osoitteet ja tietoa politiikasta ja kahdenvälisistä suhteista Saksan kanssa.

Lisää

Lisää vinkkejä matkaasi

Terrori-iskujen ja kidnappausten globaali riski pysyy ennallaan.

Syyskuusta 2014 lähtien terroristijärjestöt "Al Qaeda" ja "Islamilainen valtio" (ON) hyökkäyksiä eri maita ja niiden kansalaisia ​​vastaan. On ollut useita aseita, pommi-iskuja ja sieppauksia ja sieppauksia.

Vaikka tällä hetkellä ei ole konkreettisia viitteitä Saksan etujen uhkaamisesta ulkomailla, ei voida sulkea pois sitä, että myös Saksan kansalaiset tai saksalaiset instituutiot ulkomailla joutuvat terroritekojen kohteeksi.

Paikat, joissa on symbolinen luonne, ovat erityisen todennäköisesti mahdollisia kohteita. Näitä ovat tunnetut nähtävyydet, hallinto- ja hallintorakennukset, liikenneinfrastruktuuri (erityisesti lentokoneet, junat, laivat, bussit), liike- ja matkailukeskukset, hotellit, markkinat, uskonnolliset kokoontumispaikat ja yleensä suuremmat väkijoukot.

Terrorismin uhan taso vaihtelee maittain. Hyökkäysriski on erityinen maissa ja alueilla, joissa hyökkäyksiä on jo tehty toistuvasti tai ne voidaan toteuttaa suhteellisen helposti tehokkaiden turvatoimien puutteen vuoksi tai joissa terroristeilla on paikallisen väestön tuki.

Tarkemmat tiedot terrorismin uhkasta löytyvät maakohtaisista matkustus- ja turvallisuustiedoista. Nämä tarkastetaan säännöllisesti ja säädetään tarvittaessa.

Riski joutua hyökkäyksen uhriksi on edelleen verrattain pieni verrattuna muihin ulkomaille matkustamiseen liittyviin riskeihin, kuten onnettomuuksiin, sairauteen tai yleiseen rikollisuuteen. Matkailijoiden tulee kuitenkin olla tietoisia vaarasta.

Liittovaltion ulkoministeriö suosittelee voimakkaasti, että kaikki matkustajat käyttäytyvät turvallisuustietoisesti ja tilanteeseen sopivalla tavalla. Ennen matkaa ja matkan aikana matkustajien tulee ottaa tarkkaan selvää kohdemaansa olosuhteista, käyttäytyä asianmukaisesti, seurata paikallista tiedotusvälinettä ja ilmoittaa epäilyttävät tapahtumat (esim. valvomattomat matkatavarat lentokentillä tai rautatieasemilla, ihmisten epäilyttävä käytös) paikalliselle poliisille tai turvallisuusviranomaiset.

Riippumatta maasta ja ulkomailla oleskelun kestosta, Saksan kansalaisia ​​suositellaan rekisteröitymään liittovaltion ulkoministeriön "Elefand" -kriisintorjuntaluetteloon:
Kriisivalmiusluettelo

Matkustus- ja turvallisuustiedot perustuvat liittovaltion ulkoministeriön tuolloin saatavilla oleviin tietoihin, joita pidetään luotettavina ja joita päivitetään jatkuvasti. Viittaukset erityisiin säädöksiin ulkomailla koskevat aina vain muutamia valittuja kysymyksiä ja edustavat vain liittovaltion ulkoministeriön apua, mutta ne eivät voi korvata asianomaisen osavaltion toimivaltaisten viranomaisten tietoja.

Lakisääteiset määräykset voivat myös muuttua milloin tahansa ilman, että liittovaltion ulkoministeriölle ilmoitetaan. Huomaa, että vaaratilanteet ovat usein hämmentäviä ja voivat muuttua nopeasti. Tämä on toinen syy, miksi erittäin huolellisesti tutkitut tiedot voivat olla epätarkkoja tai epätäydellisiä. Liittovaltion ulkoministeriö suosittelee siksi, että otat yhteyttä kuljetuspalvelun tarjoajaasi ja kohdemaan vastaavaan diplomaatti- tai konsuliedustustoon ennen matkan aloittamista.

Huomaa myös, että matkalle lähtöpäätös on viime kädessä aina sinun yksin vastuullasi. Yleistakuuta oikeellisuudesta ja täydellisyydestä sekä vastuuta mahdollisista vahingoista ei hyväksytä.

Liittovaltion ulkoministeriö kehottaa kiireellisesti noudattamaan matka- ja turvallisuusohjeissa olevia suosituksia ja ottamaan asianmukaisen vakuutusturvan,z.B.Ota kansainvälinen sairausvakuutus kotiutusvakuutuksella. Tässä yhteydessä huomautetaan, että sinulta veloitetaan kaikki tarvittavat konsulilain mukaiset avunantotoimenpiteet.

Huomioi yleisen vastuuvapauslausekkeen lisäksi:

Takuuta lääketieteellisten tietojen oikeellisuudesta ja täydellisyydestä sekä vastuuta mahdollisista vahingoista ei voida ottaa. Kaikki tiedot riippuvat yksilöllisistä matkustusehdoista eivätkä korvaa lääkärin kuulemista tai yksityiskohtaisia ​​lääkärin neuvoja. Tarvittaessa tiedot koskevati.d.R.suoraan saapumiseen Saksasta kohdemaahan ja ne on erityisesti räätälöity pidempään paikan päällä olemiseen. Lyhyemmillä matkoilla ja kolmansista maista saapuvilla matkoilla voi olla poikkeuksia.

Selvitä sairausvakuutusyhtiöstäsi, onko ulkomaanmatkallesi riittävä sairausvakuutus, joka kattaa myös pelastuslennon Saksaan.

Ilman riittävää vakuutusturvaa, tarvittavat kustannukset paikan päällä (z.B.Hoito- tai sairaalakulut, lento kotiin) on yleensä asianomaisen itse maksettava, ja ne voivat nopeasti kuluttaa kaikki säästösi.

Monissa maissa on yleistä, että lääkäreiden tai sairaaloiden veloittamat kulut maksetaan tai jopa ennakkoon ennen kotiutumista. Ei myöskään voida sulkea pois sitä, että lääkäri/sairaala kieltää potilasta poistumasta maasta, jos laskua ei makseta.

Tietoja yleisistä tartuntataudeista ja trooppisista sairauksista

Monet matkamuistot ovat tiukkojen tuontimääräysten alaisia. Ota selvää hyvissä ajoin!

Ennen kuin aloitat matkan, ota selvää, mitä matkamuistoja ei saa tuoda maahan lajinsuojelusyistä. Monet turistit kokevat ikävän yllätyksen palatessaan, kun matkamuisto takavarikoidaan tullin toimesta tai seuraa jopa rangaistuksia. Vaikka eksoottinen matkamuisto tekee vaikutuksen erikoisuudellaan ja ainutlaatuisuudellaan, monet eläin- ja kasvilajit, joista tällaisia ​​matkamuistoja valmistetaan, ovat uhanalaisia ​​tai jopa uhattuina sukupuuttoon. Näihin matkamuistoihin sovelletaan tiukkoja tuontimääräyksiä.

Tullilla ja liittovaltion luonnonsuojeluvirastolla on matkailijoille tarkoitettu online-portaaliLajisuojelu lomallaesitelty matkailijoille. Täältä voit selvittää tarkalleen, mitä matkamuistoja mistä maista voidaan tuoda Saksaan.

Älä osallistu laittomaan ja haitalliseen villieläinkauppaan. Luonnonsuojelujärjestöt sekä ympäristö- ja tulliviranomaiset neuvovat olemaan ottamatta riskejä ja yleensä välttämään eläimistä tai kasveista valmistettujen matkamuistojen tuomista. Sen sijaan he suosittelevat ostamaan paikallisia tekstiilejä, keramiikkaa, metalli- ja lasitöitä tai maalauksia. Periaatteessa sinun tulee olla varovainen ostaessasi eläin- ja kasvituotteita, jos et pysty jäljittämään niiden alkuperää. Näin et vahingoita lomakohteesi kasvistoa ja eläimistöä.

Huomioi myös kysymyksemme ja vastauksemme aiheesta "turvallisuusohjeet"

FAQ

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated: 07/10/2023

Views: 6239

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.