Uitvaartcentrum Agterberg | Ename Uitvaartzorg (2024)

Ename Uitvaartzorg

Bij Uitvaartcentrum Agterberg in Utrecht gaan we respectvol en integer met uw wensen om. Wij verzorgen op deze manier een begrafenis of crematie, die past bij de overledene. Betrokken, stijlvol en met gepaste eerbied.

Wolter Heukelslaan 50-51, 3581 ST Utrecht

030 251 09 82

Samen de
mogelijkheden bespreken?

Continu bereikbaar, altijd beschikbaar.

030 251 09 82

Professionele begeleiding in een moeilijke tijd

Bij Uitvaartcentrum Agterberg werkt een team van goed opgeleide uitvaartverzorgers. Een team dat professionaliteit weet te combineren met persoonlijke betrokkenheid. Ons streven is erop gericht om maximaal aan de wensen van de nabestaanden (en uiteraard van de overledene) te voldoen, zodat teruggekeken kan worden op een waardig en persoonlijk afscheid.

Sinds 1901 is Uitvaartcentrum Agterberg in Utrecht gevestigd. Agterberg verzorgt niet alleen uitvaarten in de stad Utrecht, maar tevens in de gehele provincie Utrecht en daarbuiten.

Onze uitvaartverzorgers beschikken over de kennis en ervaring die nodig is voor een vlekkeloos verlopende ceremonie.

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Historie

Uitvaartverzorging Agterberg kan terugkijken op een rijke historie.

In 1901 werd de begrafenisonderneming opgericht en gevestigd aan de Anthoniedijk in Utrecht.

Hendrik Agterberg, de zoon van de oprichter zette het bedrijf later voort in de Waterstraat.

Hendrik’s zoon Henk trad op 15-jarige leeftijd in de voetsporen van zijn vader en opa en bracht het bedrijf na de Tweede Wereldoorlog vanuit de Willemstraat – in het centrum van Utrecht – tot verdere bloei. In die tijd vonden grote veranderingen plaats op het gebied van begraven en cremeren.Het is ook de tijd dat de eerste rouwcentra met opbaarkamers e.d. zijn ontstaan.

Previous slide

Next slide

Henk Agterberg is als jonge uitvaartverzorger zijn tijd ver vooruit en opent al in 1967 het eerste rouwcentrum van Utrecht aan de Wolter Heukelslaan. Het centrum biedt de mogelijkheid om de overledenen daar op te baren. Nabestaanden worden in de gelegenheid gesteld om in de sfeervolle ambiance afscheid te nemen.

In 1992 treedt de vierde generatie aan, Gert Jan. Hij wordt in 1995 mede-directeur en krijgt in 2000, na het overlijden van zijn stiefvader Henk, de volledige leiding over het bedrijf. En ook dan zetten de ontwikkelingen zich voort met alweer een nieuwe verbouwing en renovatie.

Na jarenlange samenwerking heeft Gert Jan in 2017 het bedrijf overgedragen aan Ename Uitvaartzorg.

Op deze wijzezorgt Uitvaartcentrum Agterberg voortdurend voor gepaste innovaties binnen het door tradities omgeven vak van uitvaartverzorging.

Op dit moment hulp nodig?

7 dagen per week bereikbaar, dag en nacht.

030 251 09 82

Beheerster Uitvaartcentrum Agterberg

Michelle Bicker is de beheerster van Uitvaartcentrum Agterberg. Michelle is een decennium geleden haar carrière in de uitvaartbranche gestart als medewerkster zorg en vervoer. Inmiddels is ze al een tijdje werkzaam bij Agterberg, maar haar verbondenheid met het bedrijf gaat al meer dan acht jaar terug toen ze verantwoordelijk was voor het verzorgen en overbrengen van overledenen.

Michelle beschouwt haar werk als het mooiste wat er is. Ze voelt zich bevoorrecht dat families haar toelaten tijdens een van de moeilijkste perioden in hun leven.

Bij Agterberg fungeert Michelle, samen met haar collega’s, als het eerste aanspreekpunt wanneer nabestaanden contact opnemen. Ze neemt de tijd om naar de wensen van de nabestaanden te luisteren en adviseert hen over de verschillende mogelijkheden bij het regelen van de uitvaart.

Of het nu gaat om de keuze van de kist, de organisatie van de uitvaartplechtigheid, het plannen van het vervoer, de selectie van passende muziek of het verzorgen van de overledene, Michelle staat klaar om te helpen.

Michelle stelt het comfort en de gastvrijheid van nabestaanden voorop, zodat zij zich welkom voelen in het uitvaartcentrum. Het geeft Michelle energie dat ze elke dag iets kan betekenen voor families in moeilijke tijden.

Uitvaartcentrum Agterberg | Ename Uitvaartzorg (1)

Michelle Bicker

Contact opnemen

Via onze website geven wij zoveel mogelijk informatie voor een passende begrafenis of crematie en de wijze waarop wij u van dienst kunnen zijn.

Wij staan persoonlijk voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt ons altijd bellen.

In geval van overlijden zijn wij op alle dagen van de week dag en nacht bereikbaar: 085 0865420.

Wij staan altijd voor u klaar.

030 251 09 82

info@ename.nl

Onze uitvaartcentra

AmsterdamUitvaartcentrum Zuid

HaarlemUitvaartcentrum Haarlem

UtrechtUitvaartcentrum Agterberg

AalsmeerUitvaartcentrum Finnema

WilnisUitvaartcentrum De Ronde Venen

Amersfoort Uitvaartcentrum Hoogland

ZandvoortUitvaartcentrum Zandvoort

IJmuidenUitvaartcentrum IJmuiden

*De blauwe punten betreffen met Ename Uitvaartzorg in ons land nauw samenwerkende ondernemingen welke eigen tarieven hanteren. Klik hier.

Uitvaartcentrum Agterberg | Ename Uitvaartzorg (2)

Uitvaartcentrum Haarlem

Uitvaartcentrum Finnema

Uitvaartcentrum De Ronde Venen

Uitvaart Zorgcentrum IJmuiden

Uitvaartcentrum Agterberg

Uitvaartcentrum Zuid

Uitvaartcentrum Hoogland

Uitvaartcentrum Zandvoort

Uitvaartcentrum Agterberg | Ename Uitvaartzorg (2024)

FAQs

Wat is verschil tussen uitvaart en begrafenis? ›

De uitvaart bestaat uit een begrafenis, een crematie of ter beschikking stellen aan de wetenschap. Het begrip 'begrafenis' omvat zowel de uitvaart als de teraardebestelling; met 'crematie' worden de uitvaart en de lijkverbranding bedoeld, maar meestal niet de asbestemming.

Waar op letten bij uitvaart? ›

Checklist: een uitvaart regelen
  1. Direct regelen bij een overlijden. ...
  2. Administratieve zaken die je al kunt uitzoeken. ...
  3. Bel de uitvaartverzorger. ...
  4. De wensen van de overledene. ...
  5. Opbaring en laatste verzorging. ...
  6. Begraven of cremeren. ...
  7. Datum en locatie van de uitvaart vaststellen. ...
  8. Rouwbezoek.

Wat is het verschil tussen uitvaartverzorger en uitvaartleider? ›

De uitvaartleider leidt de uitvaart die de uitvaartverzorger heeft geregeld. In overleg wordt de uitvaart overgedragen aan de uitvaartleider. Ook de uitvaartleider is dienstverlenend en kan onder spanning en tijdsdruk werken.

Hoe lang duurt meestal een uitvaart? ›

U kunt voor de lengte van een uitvaart gemiddeld uitgaan van 2 uur. Heeft de uitvaart een condoleance vooraf, kerkdienst met begrafenis en daarna koffie, dan kunt u rekenen op zo'n 3 tot 4 uur. Bespreek vooraf dus met uw uitvaartverzorger van UGNA hoe lang u wilt dat een uitvaart gaat duren.

Wat is duurder een begrafenis of crematie? ›

Over het algemeen zijn de kosten voor een crematie lager dan grafkosten. Dit komt doordat de begrafeniskosten voor een deel bestaan uit grafkosten, zoals grafrechten en onderhoud. Wordt er meer voor begraven of cremeren gekozen? In Nederland kiest ongeveer 40% voor een begrafenis en 60% voor een crematie.

Wat zijn de kosten van een begrafenis? ›

Basiskosten begrafenis per onderdeel
Onderdeel begrafenisGemiddelde kosten 2024
Het opbaren van de overledene in een uitvaartcentrum€ 700
Opbaren van de overledene (thuis)€ 800
Standaard uitvaartkist€ 600
Rouwauto€ 350
2 more rows

Waarom kloppen op doodskist? ›

Traditiegetrouw is het antwoord de naam van de overledene, met al zijn of haar titels. Die kennen we niet, is dan het antwoord. De ceremoniemeester klopt andermaal, en geeft als antwoord op de vraag wie wil binnenkomen een verkorte versie van alle wereldlijke titels.

Waarom koffietafel na begrafenis? ›

De rouwmaaltijd of koffietafel zorgt ervoor dat mensen na het afscheid herinneringen aan de overledene kunnen delen bij een lach en een traan. Het houden van een rouwmaaltijd draagt sterk bij tot de rouwverwerking. Samen met jou doorlopen we de mogelijkheden.

Hoeveel tijd zit er tussen overlijden en uitvaart? ›

U mag een overledene niet eerder dan 36 uur na overlijden laten begraven of cremeren. En niet later dan 6 werkdagen na overlijden. Het weekend en feestdagen zijn geen werkdagen. Na de crematie moet het crematorium de as van de overledene 1 maand bewaren.

Wat verdien je netto als uitvaartverzorger? ›

Check je salaris!

De meerderheid van Uitvaartmedewerkers en balsemers verdient een salaris tussen € 1.471 en € 3.781 per maand in 2024. Een maandloon voor beginnende Uitvaartmedewerkers en balsemers varieert van € 1.471 tot € 2.477. Na 5 jaar werkervaring zal hun inkomen tussen € 1.800 en € 2.925 per maand liggen.

Wat is het salaris van een uitvaartverzorger? ›

Een beginnende uitvaartverzorger in loondienst verdient ongeveer € 2.000 per maand. Met meer ervaring, opleiding en specialisatie kan dit salaris groeien naar een bedrag van € 3.800 per maand. Als zelfstandig uitvaartondernemer kunnen je inkomsten nog hoger zijn.

Is uitvaart hetzelfde als crematie? ›

Het verschil tussen een crematie en een begrafenis zit in de manier waarop de kist wordt verplaatst. Bij een begrafenis wordt deze onder de grond geplaatst, bij een crematie wordt de kist in een oven gedaan. In deze oven wordt de kist met het lichaam van de overledene verbrand.

Doet een crematie pijn? ›

Nee, een crematie is een pijnloos proces. Het lichaam wordt gecremeerd nadat het leven is beëindigd, dus de overledene ondervindt geen pijn of ongemak.

Waarom 4 weken wachten op as na crematie? ›

12-04-2022. In de wet staat beschreven dat de asbus een maand na de dag van het afscheid in het crematorium blijft staan. Dit is omdat de as beschikbaar moet zijn voor justitieel onderzoek, maar ook zodat nabestaanden de tijd hebben om een weloverwogen keuze te maken voor de asbestemming.

Kun je naar een begrafenis zonder uitnodiging? ›

De dont's voor de uitvaart. Naar de condoleance of uitvaart gaan zonder uitnodiging van de familie of zonder hen hierover gesproken te hebben. Het kan zomaar zijn dat hun wens is om in een besloten kring afscheid te nemen (vaak wordt dit in de rouwkaart of rouwadvertentie aangegeven).

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 6218

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.